Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Kérdése van? Hívjon minket: +36 70 391 6768
u
 

Császárfa öntözése csepegtető rendszerrel

A csepegtető öntözési rendszert elterjedten használják a Császárfa ültetvények öntözésére.

Ilyenkor egy nyomócsőről (a fő vízvezeték, ami nagyobb átmérőjű a leágazó csövektől, általában 32-40 mm átmérőjű és a leágazó cső kb. 20 mm-es) a sorok irányába leágazó csöveken minden egyes fa tövéhez úgynevezett csepegtető gombákon keresztül juttatjuk el az öntözővizet. A csepegtető gombák óránként egy meghatározott mennyiségű vizet csepegtetnek ki a fák tövéhez (pl. 3 liter/óra, de javasolt szabályozható csepegtető gombát használni).

A vízvezetést KPE (Kemény PoliEtilén), vagy PE (PoliEtilén) alapanyagú csövekkel és idomaikkal végzik, melyek szerelése nem igényel különösebb szakértelmet és házilagosan is meg lehet könnyen csinálni.

A vizet rendszerint fúrt kútból szivattyú segítségével gyerjük ki, és a szivattyút egy vezérlő (egy programozható elektronikus egység a szivattyú be és kikapcsolására) segítségével teljesen automatizálhatjuk.

A csövek megfelelő átmérőjét és a szivattyú teljesítményének meghatározását méretezéssel lehet megállapítani a Császárfa ültetvényünk nagysága alapján, és a legtöbb öntözőrendszert árusító boltban készséggel segítenek tanácsadással a kedves vásárlónak a méretek és a mennyiség kiszámításában.

Az öntöző rendszer költséghatékony kihasználása érdekében minden harmadik évben az öntöző rendszert áthelyezik egy újonnan telepített ültetvényre, hiszen a harmadik évben a fák megerősödött gyökérzete miatt már nem életbevágóan fontos a fák öntözése, de ez függhet a terület csapadék adottságától is.

Vissza a Császárfa öntözése oldalra.