Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Kérdése van? Hívjon minket: +36 70 391 6768
u
 

Bonyhádvarasdi referencia hely

A Bonyhádvarasdi referencia helyen 200 Paulownia Shan Tong Császárfa lett ültetve április 26-án.

Íme az ültetvény és a fák gondozásának leírása:
A terület korábban mezőgazdaságilag művelt volt, de nem ideális adottságai miatt (erősen kitett a csapadék eróziós hatásának) ki lett véve a művelésből. Miután a terület előkészitésre került a telepítéshez, ki lettek jelölve az ültetőgödrök helyei, melyek lyukfúróval lettek kifúrva. A 60x100cm-es gödrökbe istállótrágya került, 70q a 200 gödörbe, amit tömöritettek és földdel takartak be. Ezt követően ez be lett iszapolva, amit ismét föld réteggel takartak be. A komplex tápanyag pótlás végett minden gödörbe a már leföldelt trágyához hozzá lett adva 1kg NPK műtrágya, és ez szintén be lett öntözve.

Már csak a csemeték ültetése volt hátra, amelyeket a jelzett időbe a Császárfa.hu Kft le is szállított. 36 órás beáztatás után mind el lettek ültetve. Az ültetés szintén iszapolásos technológiával történt, minek köszönhetően kb egy hét elmultával megjelentek a levelek a csemeték 80%-án.

Ezt követően kezdődött a sarjadó fák öntözése. Mivel nem állt rendelkezésre a megfelelő viz mennyiség, ezért tároló tartályok kerültek beüzemelésre, amik szivattyúkkal vannak feltöltve és ezekből a tartályokból van az öntözővíz továbbítva a terület messzebb lévő pontjaihoz. Az 1"-os töltő csővezetéket kb 20 méterenként csapokkal látták el, aminek köszönhetően locsoló tömlővel lehet kijuttatni a vizet a fák töveihez.

A sorok, ill. sor közök müvelése nem talaj megmunkálással történik, hanem csak a megjelent zöld növényzet van lenyirva, és ez is segít a csapadék megfékezésében, a talajréteg megtartása miatt (mint korábban említettük ez egy csapadék eróziós hatásának erősen kitett terület). Júniusban történt egy további nitrogén pótlás, ami 25 dkg-ot jelentett tövenként. Ez talajjal lett betakarva és vízzel locsolva. Az öntözés váltva történik 100 db van öntözve minden páratlan nap, a másik 100 db páros minden napon igény szerint, ami most, hogy nagy a levélzet 20-30 liter mennyiséget jelent. Előtte 10-15 liter volt locsolva egy tőre.

A csemeték gondozása a levéltövekben növő hajtások eltávolitásából, ill. a legalsó levelek eltávolitásából állnak, mindamellett hogy a kitányérozott talajt minden 3-ik öntözés után kapával  gyommentesítik. A megeredés közel 100%-os volt. A telepítés 2015 április 25-26-án történt és a legalsó fotó az ltetvényről július 14-én készült. A boldog Császárfa ültetvény tulajdonos mellett álló csemete méreteiről csak annyit, hogy 152 cm magas, a levele 62 cm ,szár vastagsága már most a 4 cm súrolja! Ez teljes mértékben tükrözi azt, hogy mennyi energia, törődés, öntözés van belefektetve a gondozásukba!
  
 Az elültetett Császárfa tövek Megjelentek az első hajtások
 
  A kb 2,5 hónapos ültetvény

A Bonyhádvarasdii referencia hely megtekintéséhez, kérjük jelentkezzen a kapcsolatfelvételi adatlapon, hogy megszervezhessük a látogatását. Klikkeljen ide: kapcsolatfelvétel.