Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Kérdése van? Hívjon minket: +36 70 391 6768
u
Gyökéritató


A gyökéritató üreges szerkezetű a növények számára fontos ásványi anyagokból készült csövecskék, alakra hasonló a szarvacska tésztához, és ennek az alak kialakításnak köszönhetően, amikor nyílásukkal felfelé állnak a talajban, kis tálkaként összegyűjtik és megtartják a földben lefelé szivárgó eső vagy öntözővizet. A víz fokozatosan tápanyagokat old ki a csövecskék falából így itatva és táplálva a növényeket. Ha a gyökéritató csövek nyílása lefelé áll, akkor levegő van bennük, és azon kívül hogy táplálékot biztosít a növényeknek, lazítja a talaj szerkezetét és optimális életteret biztosít a talajban lévő mikroorganizmusok számára, amelyek nélkülözhetetlenek a növények növekedéséhez.


Kötött talajokban kedvezően lazítja a talaj szerkezetét, homokos talajokban az öntözővíz mennyiség lecsökkentésében van segítségre. A Császárfák ültetésénél különösen erősen kötött vagy erősen homokos talajoknál
javasoljuk a gyökéritató használatát. 30-40 dkg (kb. 1 liter) gyökéritatót keverjünk bele a tő alá az ültetőgödör földjébe egyenletesen elosztva.


Vissza a Császárfa telepítése oldalra.

Császárfa árak